Mobil första-hjälpen för ökad trygghet och tydlighet

2020-05-14 

Med vår nya tjänst kan företag köpa eller hyra första hjälpen-vagnar på hjul, påfyllda och anpassade för behoven på arbetsplatsen. Peab är en av kunderna som upptäckt fördelarna och på deras bygge av Platinan kommer det finnas runt 100 stationer med alla nödvändiga brandskydds- och förbandsprodukter.

Christoffer Johansson på Peab är logistikansvarig på bygget av Platinan och ser många fördelar jämfört med en traditionell första hjälpen-uppsättning.

- Att ha en produkt där allt är samlat och som går att flytta runt, ger hög flexibilitet och en trygghet i att den alltid finns nära. Det blir också tydligt när det gäller kostnader, vilka produkter som ingår och synligheten på arbetsplats.  

Sparar tid och pengar 

Christoffers bild är att det blir en bättre totalekonomi med detta upplägg jämfört med tidigare. 

- Att få alla produkter färdigmonterade på en och samma vagn innebär att vi slipper bygga egna montagelösningar och vi får precis den mängd och utrustning vi behöver. Detta sparar oss tid och blir en billigare lösning. 

Mobil_forsta_hjalpen_derome.jpg
Christoffer Johansson är logistikansvarig för på Peabs bygge av Platinan i Göteborg och Lisa Jerrhagen är Blockchef på stomkomplettering.

Att hyra är att tänka cirkulärt

Att ha möjlighet att hyra första hjälpen-utrustning är positivt för att minska svinnet på byggplatsen menar Christoffer.

- Idag kasseras en stor mängd produkter när ett bygge avslutas. Att istället hyra som vi gör och returnera produkterna för vidare användning, känns bättre utifrån ett resursperspektiv. Jag tror att den lösning som Derome tagit fram, kommer att kunna bli en ny branschstandard.

Mobil_forsta_hjalpen_derome_2.jpg

Fakta om bygget av Platinan

Kvarteret Platinan kommer att omfatta 60 000 kvadratmeter kontor, hotell, co-working, restauranger och mötesytor fördelat på 18 våningsplan. Platinan kommer stå färdig under 2021, med möjlighet till inflytt 2022. Peab bygger kvarteret på uppdrag av Vasakronan och entreprenaden bedrivs i samverkan. Läs mer hos Vasakronan

 

Kontakta våra säljare

Vill du veta mer om våra mobila första hjälpen-vagnar?

1a_hjalp_pa_hjul.jpg

 

Kontakta våra säljare på din närmaste anläggning, tillsammans hittar vi en lösning och finansiering som passar ditt projekt.