Pop up-butik förenklar vardagen på byggplats

2020-05-19 

Nu förenklar vi logistiken för hantverkarna på byggarbetsplatser. Peab har tecknat avtal om en pop up-butik med byggmaterial och verktyg på markplan i Platinan i Göteborg. Thomas Eriksson, säljare i butiken, ansvarar för att sortimentet uppfyller behovet som hantverkarna har i de olika byggfaserna.

Vår nya pop up-butik på bygget av Platinan i Göteborg bidrar till en mer effektiv byggarbetsplats där logistiken förenklas för hantverkarna, genom att de kan gå till butiken och fylla på med det material som behövs för dagen. Dessutom kan vi minska transporterna, i en stad där det byggs som aldrig förr.

Smidigt för alla

Thomas Eriksson arbetar vanligtvis som säljare på bygg- och järnvaruhandeln i Mölndal, men nu kommer han istället fungera som butikschef och säljare i pop-up butiken i Platinan. Han ansvarar för att allt finns på plats och att uppdatera med nya artiklar vid behov. Thomas berättar entusiastiskt om den smarta lösningen för kunden.

- Detta är superbra för hantverkaren. De har allt på samma ställe och slipper onödiga transporter. Det är tidsbesparande och samtidigt bättre för miljön.

På plats under ett och ett halvt år

Den mobila projektbutiken byggs upp på markplan och skapar en yta på cirka 130 kvadratmeter med runt 500 olika artiklar. Thomas kommer att finnas på plats tills att bygget är klart, vilket beräknas till 1,5 år. Därefter tas den tillfälliga butiken bort.

bygg-jarnvaror-popup-butik-platinan2.jpg

Säljande chaufförer vid behov

Våra säljande chaufförer, som ansvarar för sortimentet till våra övriga logistisklösningar på byggarbetsplatserna, kommer att vara behjälpliga och köra ut med artiklar om det är något som krisar och behövs på plats snabbt. Anledningen till att det blev en mobil projektbutik, är storleken på byggprojektet. Containrar och verktygsskåp räcker inte till för dessa mängder material och då passar en större butik utmärkt för bygget av Platinan.

Fakta:

Kvarteret Platinan kommer att omfatta 60 000 kvadratmeter kontor, hotell, co-working, restauranger och mötesytor fördelat på 18 våningsplan. Platinan kommer stå färdig under 2021, med möjlighet till inflytt 2022. Peab bygger kvarteret på uppdrag av Vasakronan och entreprenaden bedrivs i samverkan.

Vill du veta mer om våra lösningar?

Pop up-butiker och mobila förråd är några av de logistiklösningar som kan effektivisera vardagen på byggarbetsplats. Här kan du läsa om fler.