Snabba och effektiva leveranser med Daniel

2020-05-27 

Efterfrågan ökar av våra smarta logistiklösningar på byggarbetsplatser. Daniel Valtersson är en av våra säljande chaufförer som förenklar arbetet för hantverkaren genom att utrusta de mobila förråden med material och verktyg på byggen. Det är en snabb, effektiv och klimatsmart lösning.

Som säljande chaufför åker Daniel Valtersson runt till byggarbetsplatser i Göteborgs-området och fyller på mobila förråd med material och verktyg för den aktuella byggfasen. 

-    Bara under senaste veckan har vi fem nya byggen som beställt våra logistiklösningar, berättar Daniel. 

Vi erbjuder våra kunder en mängd smarta logistiklösningar för byggarbetsplatsen. Det är bland annat den större pop up-butiken med en av våra säljare, den inredda containern med material och verktyg eller den lilla verktygskärran som är enkel att transportera. Allt för att förenkla för hantverkaren och effektivisera bygget. 

Runtom Göteborg har Derome 15 stycken olika byggen som har containrar och skåp som de säljande chaufförerna ansvarar för att hålla fullt utrustade. Men fler är på gång. Ryktet sprids om att det är bra lösningar.

-    Jag gissar på att vi har cirka 20 stycken under våren. Skanska har exempelvis haft en container på ett bygge och nu öppnar vi 2-3 till på andra Skanska-byggen. Arbetsledarna rekommenderar lösningarna till varandra. Riktigt kul att det sprids.

Eftersom efterfrågan av containrar och verktygsskåp ständigt ökar har det gått från att ha varit en säljande chaufför till två stycken i området kring Göteborg.

Snabba leveranser och goda relationer

I början av ett projekt går Daniel och kunden igenom vad de initialt vill ha för material och verktyg i containern eller verktygsskåpet. Daniels uppgift är sedan att varje dag säkerställa att det material som hantverkarna behöver finns på plats. Innehållet i containrarna varierar alltså beroende på aktuell byggfas. På så sätt är detta en mycket flexibel logistiklösning.

-    Jag åker till kunden och tar reda på vad som behövs nästa dag. Det kan vara så att kunden kommer på att de behöver ett visst verktyg, då ringer de mig och så har de verktyget vid nästa leveranstillfälle.

Daniel gör beställningarna av material och verktyg till huvudkontoret i Landskrona. Varorna plockas ihop samma dag som han lägger ordern. Turbilen åker till Hisingen dagen därpå och lastar av allt. Detta innebär snabba leveranser till hantverkarna, vilket är en av de starka fördelarna med den här logistiklösningen.

saljande_chauffor_daniel_valtersson_webb3.jpg

Tidssparande och fri frakt

Deromes smarta lösning för logistik i form av mobila projektbutiker, containers och verktygsskåp medför färre transporter till och från bygget, vilket är mycket positivt ur miljösynpunkt. Kunden behöver inte åka fram och tillbaka till bygghandeln och de säljande chaufförerna kan samordna leveranser så att det blir så effektivt som möjligt.

-    För miljön känns detta som ett bra alternativ då det bara är en bil som kör runt mellan byggen och bygghandeln istället för att varje hantverkare ska göra det. Det sparar både tid och pengar, säger Daniel. 

De säljande chaufförerna säkerställer att hantverkarna alltid har det material och verktyg de behöver. Det blir ett stressmoment mindre och som dessutom ökar produktiviteten på bygget.

Socialt och goda relationer

Daniel förklarar att yrket innebär mycket social kontakt med kunderna och att det är av stor betydelse för ett vidare samarbete. Daniel fortsätter berätta om vad han tycker är det bästa med sitt jobb:

-    Det bästa med mitt jobb är att få komma ut och träffa kunder dagligen och att de är så nöjda över det jag gör – det är ju alltid kul. Jag gillar även att det är mycket frihet under ansvar eftersom jag bestämmer upplägget av arbetsdagen själv. Det är också spännande att följa byggen från början till slut.

Fakta om Daniel

Daniel Valtersson är 23 år och bor i Göteborg. Han började på Derome för 2,5 år sedan som orderplockare på Bygg- och järnvaruhandeln på Hisingen i Göteborg. Sedan 6 månader tillbaka jobbar han som säljande chaufför till våra smarta logistiklösningar i Göteborgs-området.
 

Vill du veta mer om våra lösningar?

Inredda containrar och verktygsskåp är några av de logistiklösningar som kan effektivisera vardagen på byggarbetsplats. Här kan du läsa om fler av våra förrådslösningar.