Festools första batteridrivna vinkelslip

2019-09-26 

Glädjande nyhet för Festool-fans som vill göra ett kap – hösten 2019 lanseras tillverkarens första vinkelslip och vi har tagit en närmare koll på deras nyförvärv.

Festool AGC 18 är en tuff batteridriven vinkelslip som ingår i deras befintliga 18 V-batteri smart system. I AGC 18 har du både motor och elektronik inkapslad, vilket gör den extra lämplig när du arbetar i dammiga och smutsiga miljöer. Med motor och hus frånkopplade från varandra får du dessutom en jämn gång och en tydlig dämpning av vibrationer. 
Förutom bra ergonomi är fler kronor i juvelen att produkten kommer med låsbar spindel och snabbspännmutter. Det ger ett enkelt byte av skiva och att du kan spara en hel del tid. Jobbar du i olika material så går du säkert i spinn av att vinkelslipen erbjuder ett steglöst reglerbart varvtal mellan 4500 och 8500 varv/min. 

I samband med lanseringen, tog vi en mini-intervju med

Kenneth Karlsson, Produktchef Festool 

 

Grattis till lanseringen, hur känns det att nu erbjuda en vinkelslip i sortimentet?  

Det känns fantastiskt roligt att nu ha en vinkelslip i vårt sortiment av batterimaskiner, eftersom vi vet att detta är något som våra kunder har efterfrågat. Vi ser vinkelslipen som en viktig pusselbit i att kunna erbjuda ett komplett sortiment till byggare runtom vårt land.

Vilka kunder kommer att ha mest nytta av er produkt? 

Alla byggare som vill ha ett verktyg som under lång tid framöver hjälper dem att kapa hårda material, som till exempel metall, sten och betong.

Vad är du mest stolt över med nya AGC18? 

Jag skulle vilja säga det faktum att både motor och elektronik är inkapslade och därmed skyddade från damm. Vi vet ju alla att vinkelslipar ofta får leva i en oerhört smutsig och dammig miljö och den här detaljen säkerställer att verktyget klarar av den tuffaste av miljöer utan att ta skada.

Vid köp av produkten ingår all-inclusive-garanti kostnadsfritt de första tre åren, vad innebär detta för kunderna?  

Det innebär framförallt att kunden kan vara helt säker på att han/hon köper en vinkelslip av högsta kvalitet och att han/hon inte behöver köpa någon annan vinkelslip under dessa tre år. Om verktyget, mot förmodan, behöver repareras så ingår detta, inklusive byte av slitagedelar som t ex kullager och kol. Om verktyget under dessa tre år skulle bli stulet så får kunden dessutom, mot en självrisk på 500 kr, ett helt nytt verktyg.

All information om garantin finns på festool.se/service.

Fakta om Festool vinkelslip AGC 18

Robust och slitstark: motor och elektronik inkapslade och säkert skyddade mot damm 

• Arbeta materialanpassat: varvtalet kan regleras steglöst mellan 4500-8500 v/min 

• Idealisk ergonomi för kapning: med form som ligger bra i handen och jämn vibrationsdämpad gång 


• Arbeta effektivt: genom den effektstarka, borstlösa och därmed underhållsfria EC-TEC-motorn 


• Arbetsskydd ingår: arbeta säkert med mjukstart, elektroniskt överbelastningsskydd, motorbroms och omstartspärr 


• Verktyg satta i smart system: kompatibla med batterier och laddare i Festool 18 V-system Säker investering: trygghet med Festool Service